Noderīgi~

Skotu viskijs un kūpināts lasis – perfekta kombinācija!

01. Novembris, 2014

Šajos Ziemassvētkos ikvienam gardēdim un skotu viskija cienītājam piedāvājam nobaudīt viskiju kopā ar kārdinoši sulīgu Skotijas lasi. Laika posmā no 1. novembra līdz 15. decembrim veikalā „Vīna paviljons” sakrāj 5 pirkumus ar jebkuriem Glen Talloch zīmola viskijiem un dāvanā saņem auksti kūpinātu Skotijas lasi. Svaigi pagatavotus lašus piegādāsim tieši no Skotijas, kur tos pēc senām tradīcijām kūpina uz šķeldas, kas iegūta no vecām viskija mucām. Iesaiņojumā saņemsiet aptuveni 600 gramu auksti kūpināta laša.

                                                                                                                                            

Dabas bagātība katrā lāsē

Skotiju raksturo krāšņa dabas daudzveidība. No stāvām kraujām un klintīm līdz pat ezeriem un auglīgām ielejām, kur jau gadsimtiem ilgi iedzīvotāji audzē graudaugus un gatavo vienu no labākajiem viskijiem pasaulē.

Viskijs ozolkoka mucās ir jānogatavina vismaz trīs gadus, pirms to var saukt par īstenu skotu viskiju. Nogatavināšanās process ļauj attīstīties īpašajam, dabiskajam aromātam un garšai, un tas viskijam piešķir arī raksturīgo, zeltaino krāsu. Taču viskiju Glen Talloch nogatavina daudz ilgāk par trim gadiem. Tas piešķir šim viskijam vairāk aromāta un garšas bagātības.

Glen Talloch Scotch Whisky Rare & Old

Izcils viskijs, kas radīts atbilstoši senai skotu tradīcijai, sajaukumā izmantojot ne mazāk kā 30% viena iesala viskiju, kas vismaz piecus gadus izturēti koka mucās. Šie rūpīgi izmeklētie Balblair, Knockdhu un Speyburn viena iesala (single malt) viskiji un izcilie graudu viskiji ir meistarīgi sajaukti, radot Glen Talloch nepārspējamo, bagāto un maigo aromātu.

Glen Talloch Blended Malt 8 Years Old

Šajā skotu viskijā apvienojušies labākie viena iesala viskiji, ieskaitot slavenos Pulteney un Knockdhu. Pirms viskija pārzinis tos sajauc, lai radītu perfekto kompozīciju, tie vismaz astoņus gadus tiek izturēti koka mucās. Rezultātā rodas meistardarbs, tā sauktais blended malt, kā šīs kategorijas viskijus dēvē Skotijā.

Glen Talloch Gold Blended Scotch Whisky 12 YO

Iespaidīgs skotu viskijs, kas izturēts 12 gadus. Vairāk nekā 40% sajaukuma (blenda) sastāda viena iesala viskiji no Skotijas kalnāja, īpaši Spejsaidas reģiona. Tādējādi, apvienojoties ar izcilākajiem graudu viskijiem, ir panākta īpaša, harmoniska viskija garšas un aromāta kompozīcija.

Pazīstamākie skotu viskija reģioni

Spejsaida (Speyside)

Spejsaidas reģions atrodas Skotijas ziemeļaustrumos Spejas upes apkārtnē un ir uzskatāms par skotu viskija galvaspilsētu. No Spejas avotiem līdz pat upes iztekai, ielejas ir burtiski nosētas ar destilēšanas brūžiem, kopumā vairāk nekā 48, kur rada īstus skotu šedevrus. Visiem šajā reģionā ražotajiem viskijiem ir svaiga, maigi saldena garša.

Skotijas augstkalne (Highlands)

Šis kalniem bagātais Skotijas ziemeļu rajons ir viens no visdārgākajiem un skaistākajiem Eiropas reģioniem, kur Jūs varat ieraudzīt ar viršiem apaugušus pakalnus un slavenās, zaļās Skotijas ielejas. Šis ir arī lielākais iesala viskija reģions. Šeit gatavotajam viskijam ir izsmalcināta, mazliet ar dūmu aromātu, piparoti salda buķete.

Skotijas zemiene (Lowlands)

Skotijas dienvidu daļā, kas tiek dēvēta arī par Skotijas dārzu, ražo vieglus, gaišas krāsas viskijus. Šajā reģionā ir samērā maz kūdras, tāpēc šim viskijam trūkst raksturīgā, spēcīgā kūdras aromāta. Dienvidu reģiona viskijam ir spilgta zāļu un viegla augļu garša.

Aileja (Islay)

25 jūdzes gara un 15 jūdzes plata sala, kas ir lielākā sala, kur ražo viskiju, un reizē mazākais viskija reģions tikai ar septiņām aktīvām viskija rūpnīcām. Ailejas viskijiem ir izteikti vīrišķīgs raksturs ar spēcīgu okeāna, joda un kūdras aromātu.

Kempbeltauna (Campbeltown)

Jūras gaiss Kintairas (Kintyre) pussalā, kur atrodas Kempbeltauna, piešķir šim viskijam sāļūdens piegaršu. Kādreiz ar vairāk nekā 20 viskija rūpnīcām šī vieta bija skotu viskija ražošanas centrs. Tagad šeit ražo vairs tikai dažas iesala šķirnes. Šim viskijam raksturīgs maigi sāļš kūdras aromāts.

Skotijas salas

Eranas (Arran), Džūras (Jura), Mallas (Mull), Skajas (Skye) un Orkneju (Orkneys) salas ir skaistas ar savu mežonīgo, akmeņaino ainavu, kur koki ir retums, tāpēc iesalu žāvē, dedzinot kūdru. Šī procesa dēļ skotu viskija aromātā ir sajūtamas kūdras dūmu nianses. Savukārt jūras gaiss piešķir viskijam viegli sāļu garšu.

Lossie Seafoods - Finest Scottish Oak smoked salmon.

Ražotājs Lossie Seafoods tika dibināts pirms gandrīz 100 gadiem un šodien ir pazīstams kā viens no Skotijas vadošajiem augstākās kvalitātes kūpināto lašu ražotājiem. Izmantojot attīrīšanas un kūpināšanas metodes, kas izstrādātas vairāk nekā trīs paaudzēs, kūpināšanas meistari ir izstrādājuši lielisku klāstu Skotijas kūpināto lašu.

Laši tiek audzēti Skotijas Ziemeļrietumos, to dabiskajā vidē, īpaši nožogotās teritorijās. Kūpinātavā laši tiek pārgriezti uz pusēm un sālīti, pēc tam tiem  ļaujot nožūt 24 stundas. Lasis tradicionālā veidā tiek 12 stundas kūpināts, izmantojot šķeldu no vecām viskija mucām. Tas piešķir lasim unikālu un vienmērīgu garšu. Pēc kūpināšanas krāsnī, lasis tiek sagriezts plānās šķēlītēs un iepakots vakumiepakojumā.

Uz Latviju tas tiek transportēts polistirola kastēs.

 

Laika posmā no 01/11/2014 – 15/12/2014 veikalā „Vīna paviljons” sakrāj 5 pirkumus ar jebkuriem Glen Talloch zīmola viskijiem. Saglabā pirkuma čekus un aizpildi akcijas kartiņu. Kartiņu kopā ar pirkumu apliecinošiem čekiem jāiesniedz līdz 15/12/2014.

No 22/12/2014 – 25/12/2014 lašus varēsiet saņemt mūsu veikalā "Vīna paviljons" Brīvības ielā 90, Rīgā (Brīvības un Matīsa ielu krustojums, ieeja no Vidzemes tirgus). Ērta piekļūšana, mūsu klientiem iebraukšana un uzturēšanās Vidzemes tirgus teritorijā 1h bez maksas.    

Atpakaļ
Casal Garcia Glen Talloch Citadelle Gin Plantation Estrella Damm Barcelona Mailly Champagne Nyetimber Wolfburn